Kako spojiti Sony DualShock 4 kontroler na PC računalo

Sony DualSense kontroler za PS5 možda je najnoviji i najbolji, ali osim nekoliko igara koje iskorištavaju prednosti njegovih dodatnih značajki, nije puno dodao ionako sjajnom DualShock 4 kontroleru koji je došao uz PS4. A budući da se može postaviti za rad s osobnim računalom, odlično radi kao jedan od najboljih PC kontrolera.

Stavke koje ćete trebati za uparivanje PS4 kontrolera s računalom:

1. Način: Micro-USB kabel s omogućenim podacima

2. Način: Bluetooth adapter za PC

Da bi vaš PS4 kontroler radio s vašim računalom, morat ćete odlučiti kako se želite povezati. Možete ga upariti putem Bluetootha ako ga vaše računalo podržava ili možete upotrijebiti USB kabel kako biste održali što nižu latenciju kontrolera i uvijek osigurali da je kontroler potpuno napunjen. Loša strana USB rute je ta što DualShock 4 kontroler koristi Micro USB. Iako je lako pronaći dugačke i pristupačne Micro USB kabele, konektor je daleko od toga da bude tako robustan kao USB-C veza poput one na DualSense kontroleru.

U oba slučaja, i dalje ćete lako povezati PS4 kontroler s vašim računalom. Ako vaše računalo još nema Bluetooth mogućnost, jednostavno ga je dodati pomoću USB Bluetooth adaptera.

Kako upariti PS4 kontroler s računalom preko USB-a?

Priključite svoj mikro USB kabel u svoje računalo i DualShock 4 kontroler

Pričekajte da vaše računalo prepozna gamepad.

Kako upariti PS4 kontroler s računalom preko Bluetootha?

Pristupite Bluetooth postavkama računala (jednostavno pritisnite tipku Windows na tipkovnici ili ikonu Windows na programskoj traci, zatim upišite “Bluetooth” i odaberite postavke Bluetootha i drugih uređaja iz rezultata)

Provjerite je li Bluetooth uključen, zatim pritisnite gumb Dodaj uređaj u izborniku postavki

Odaberite opciju Bluetooth u prozoru koji se pojavi

Dok je vaš DualShock 4 kontroler isključen i odspojen, pritisnite i držite gumb PS i gumb Share dok svjetlosna traka na stražnjoj strani kontrolera ne zatreperi

Na računalu odaberite PS4 kontroler s popisa dostupnih Bluetooth uređaja. Upravljač se može pojaviti s generičkim nazivom.

Što je sljedeće?

Nakon što je vaš PS4 kontroler spojen na vaše računalo, natjerati ga da ispravno radi malo je druga stvar. Steam ima podršku za DualShock 4 kontroler ako ga omogućite u izborniku postavki kontrolera. Alternativno, možete koristiti alat kao što je DS4Windows za prevođenje između kontrolnih signala koji dolaze iz DualShocka 4 i XInput signala koje Windows razumije. Nakon toga, vrijeme je da uživate u igranju omiljenih PC igrica sa svojim PS4 kontrolerom.