0 Proizvoda - 0.00 kn
0
 • Nema proizvoda u košarici

Kontakt

KONTAKTIRAJTE NAS

  ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

  Razlika između PS4, PS4 Slim I PS4 pro?

  Glavne razlike ćemo prvo navesti u ovoj tablici:

  Kategorija PlayStation 4 PlayStation 4 Slim PlayStation 4 Pro
  Dimenzije 275 mm x 305 x 52.8 mm 264.9 mm x 288 mm x 39.1 mm 294.8 mm x 326.8 mm x 55.1 mm
  Procesor AMD Jaguar 8-core (x86-64) AMD Jaguar 8-core (x86-64) AMD Jaguar 8-core (x86-64)
  Grafička kartica AMD Radeon (1.84 TFLOP) AMD Radeon (1.84 TFLOP) AMD Radeon (4.2 TFLOP)
  Interna memorija 500GB / 1TB 500GB / 1TB 1TB
  Digitalni optički audio izlaz Da Ne Da
  AV izlaz AV/HDMI 1.4 HDMI 1.4 HDMI 2.0
  Potrošnja energije Maksimalno 250w Maksimalno 165w Maksimalno 310w
  4K Streaming Ne Ne Da
  USB USB 3.0 (x2) USB 3.0 (x2 ) USB 3.0 (x3)
  PSVR podrška Da Da Da (poboljšana)

  Kao što možete vidjeti, glavna razlika između originalne i Slim PlayStation 4 konzole jest u nepostojanju optičkog audio izlaza u potonjoj te činjenici da ista troši oko 35% manje struje. Naravno, kako obje konzole zajedno za cijeli dan rada potroše manje energije nego jedan bojler pojede u sat vremena rada, pretpostavit ćemo da potrošnja nikome nije bitan faktor s obzirom na činjenicu da i struje najgladniji PS4 Pro ima zanemarivo malu potrošnju.

  Što se digitalnog optičkog audio izlaza tiče, (ne)postojanje ovog porta u nekim verzijama Sonyjeve posljednje gaming konzole će vam smetati, odnosno neće vam smetati ovisno o vašoj drugoj opremi tako da tu ne možemo donositi nikakve druge zaključke.

  Naravno, najveća razlika između sve tri verzije konzole jest GPU s obzirom na činjenicu da PS4 Pro ima grafičku karticu koja je više nego duplo moćnija od ostale dvije edicije Sonyjeve konzole. Drugim riječima, sve PS4 igre koje se u pravilu muče s održavanjem broja sličica u sekundi bi se na PS4 Pro u pravilu trebale vrtiti na stabilnih 60 FPS-a, a jači GPU je zaslužan i za to što PS4 Pro podržava 4K s HDR-om. Osim toga, PS4 Pro se može pohvaliti i s dodatnim gigabajtom RAM-a.

  Performanse na stranu, činjenica da je PS4 Pro sposoban za 4K rezoluciju i streaming vam neće značiti apsolutno ništa ako ne posjedujete 4K televizor koji idealno može prikazivati i HDR video.

  Valja napomenuti kako bolje performanse u novijim igrama ovise isključivo o prioritetima developera. Konkretnije, mnogi razvojni studiji se trenutačno za bolju grafiku nauštrb performansi. Drugim riječima, postoji šansa da će se dobar dio nadolazećih PS4 igara vrtiti na 30 FPS-a i na PlayStationu 4 i na PlayStationu 4 Pro, samo što će se potonji moći pohvaliti s teksturama više rezolucije i nekim dodatnim seksi specijalnim efektima.

  Ako se igra obriše nakon njenog prelaska, hoće li ostati sačuvani SaveGame-ovi i trofeji?

  Igra se može obrisati, bez da gubite trofeje i spremljene datoteke vezane uz igru. Trofeji su vezani uz Vaš PSN račun te dokle god on postoji oni će biti ne taknuti bez obzira na brisanje igre. Vezano za SaveGame-ove, oni se moraju zasebno obrisati, prema tome, dok ih Vi ne odlučite brisati oni su sigurni. Također postoji i opcija da se oni UpLoad-aju na internet (Cloud) te ih u tom slučaju možete obrisati sa HardDisc-a i skinuti na Vašu konzolu kada se za to pojavi potreba.

  Kako vratiti PS3 na početne Display postavke? Igrao sam PS3 spojen na HDTV, a sada kad sam ga spojio na CRT nema slike. Što da radim?

  PS3 se vraća na tvorničke postavke tako što se prvo PS3 ugasi. Onda se drži pritisnut power taster oko 8 sekundi. Kada ga pritisnete ćete čuti prvi beep, a onda nakon nekoliko sekundi će doći drugi “beep, beep, beep” i podešavanja će se vratiti na početne postavke. Tada ćete moći da ponovo odaberete sve Display postavke.

  Kako napraviti Back-up spremljenih SaveGame-ova na USB stick ili HDD sa PS4?

  Za backup vam je potrebno samo malo vremena i jedan USB stick ili disk.
  1.    Uključite vaš USB Stick u Playstation 4
  2.    Idite na Settings
  3.    Application Saved Dana Managment
  4.    Saved Data in System Storage
  5.    Copy to USB Storage Device

  I to je to! 🙂

  Ps4 mi se ne želi povezati sa WiFi-em. Što da radim?

  Ako vam se dogodi da vas vrti u petlji i izbacuje poruku da nije moguće uspostaviti vezu, uvijek je dobro resetirati router i opet se probati spojiti na Internet.

  Ako vam ni to ne upali najbolje je postaviti ručno opcije za Internet. Pri tome ne mislim samo na ručno upisivanje IP adresa i DNS servera, već čak i ručno upisivanje imena vaše mreže. Zašto? U većini slučajeva kada je ovaj ili sličan problem, išli vi na Easy ili Custom povezivanje, vi možete vidjeti vašu mrežu i upisati lozinku, ali tu priča staje. Opet vam izbaci grešku i to je to.

  Zbog toga je najbolje učiniti sljedeće :

  1. Idete na Settings
   2.    Network
   3.    Set Up Internet Connection
   4.    Use Wi-Fi
   5.    Coustom
   6.    Set Up Manually
   7.    Enter Manually
   8.    Ovdje upišete ime svoje mreže
   9.    Na sljedećoj stranici odaberete vrstu zaštite vaše mreže ( većinom je to WPA-PSK ili WPA2-PSK )
   10.    Upišete lozinku
   11.    Manual za IP Address Settings
   12.    Sada morate popuniti ovaj prozor

   

  IP Address : 192.168.1.112 ( Za posljednje tri znamenke možete izabrati broj koji želite ali da tu adresu nemaju drugi uređaji u kući )
  Subnet Mask : 255.255.255.0
  Default Gateway : 192.168.1.1 ( Ovo mora biti adresa vašega routera )

   

  Primary DNS : 8.8.8.8              ( Ovo su dva Google-ova DNS servera )
  Secondary DNS : 8.8.4.4

   

  1.  Nakon toga Automatic
   14.    Do Not Use
   15.    Test Internet Connection

   

  I većina vaših problema sa Wi-Fi vezom je riješena.

  Mogu li se igre sa PS3 igrati i na PS4 konzoli?

  Ne mogu. To su zasebne konzole s pripadajućim igrama.

  Što znači memorija kod konzola i čemu ona služi?

  Memorija služi za pohranu podataka, radilo se o igrama, temama ili SaveGame-ovima. Više memorije znači mogućnost pohrane veće količine podataka. Prema tome, ako ste tip gamera koji želi imati veću količinu istovremeno dostupnih i igrivih igara, za Vas je onda konzola s više memorije (u slučaju PS4 to je onda 1Tb). U protivnom, dostajat će i konzola s manjom mogućnošću pohrane.

  Mogu li spojiti PS4 na televizor koji nema HDMI spoj?

  Nažalost, zbog načina prijenosa slike i zvuka veće kvalitete koju PS4 podržava, to nije moguće. PS4 se spaja na TV isključivo putem HDMI konektora. Napomena: ni adapter HDMI/scart, neće pomoći u ovom slučaju.

  Koje zahtjeve moram ispuniti kako bih mogao igrati igre online putem PS4?

  Za razliku od PS3, za igranje multiplayer igara preko PS4, potrebno je kupiti/platiti PlayStation Plus članarinu. Zašto? Pošto se sve igre koje se igraju online kao multiplayer-i povezuju putem servera (u ovom slučaju PlayStation Servers), koje treba održavati, Sony je došao na odluku naplatiti korisnicima korištenje navedenih servera i usluga. No uz mogućnost igranja online, dobivate i razne pogodnosti kao je mjesečna ponuda besplatnih PS igara te razni popusti kod online kupovine. Navedena PS plus članarina se može kupiti na dva načina, putem PS Store-a ili u obližnjoj PS trgovini te postoji u 3 prodajna oblika: za mjesec dana, 3 mjeseca ili 12 mjeseci.