0 Proizvoda - 0.00 kn
0
  • Nema proizvoda u košarici

Tekken 7 – povratak željezne šake

Tekken 7 – povratak željezne šake
Tekken 7 – povratak željezne šake
Tekken 7 – povratak željezne šake
Tekken 7 – povratak željezne šake
Tekken 7 – povratak željezne šake

Tekken 7 – povratak željezne šake

Tekken serijal ima dugogodišnju reputaciju u arkadama, no za mnoge igrače, konzole su bile one koje su ostavile trajan dojam. Te verzije često su predstavile igraču neuobičajene i dramatične priče, kao i opsežnije dopune. U posljednjih nekoliko godina, cilj otključavanja i prilagodbe odjeće za tu poveću grupu in-game protagonista, zaokružilo je najbitniji cilj koji svi dijelimo, a on je: postati bolji. Tekken 7 održava većinu tih tradicija i još jednom pruža nabrijanu akciju po kojoj je serija i poznata. Igra je imala male probleme kod lansiranja, vezano uz stabilost servera, no bez obzira na to, ovdje se radi o odličnom nastavku za koji možemo, s velikom sigurnošću tvrditi, da je među najboljim borilačkim igrama današnjice.

Slično drugim 3D borilačkim igrama, kao Dead or Alive ili Virtua Fighter, Tekken 7 se usredotočujena maksimalno korištenje prostora te bočnog kretanja tijekom borbe. Uglavnom, ovo je igra centimetara i sekundi; većina udaraca i hvatanja se odvijaju na malim udaljenostima, te je jako mali prostor za pogreške (ako ga uopće ima). Trenutak neodlučnosti ili neuredan potez protiv kvalificiranih veterana može dovesti do niza žestokih udaraca i brzog poraza, zahvaljujući dugim kombinacijama ili combo napadima, po kojima je igra i poznata. Iako Tekken 7 ponekad zna ostavljati dojam nezahvalne igre, posebno ako vas Hwoarang uhvati u svoj kombo i ne staje vas mlatiti, u njegov borbeni sustav nije toliko teško za ući (iliti, naviknuti se) kao što se čini. S intuitivnom kontrolnom shemom koja dodjeljuje jedan gumb svakom ekstremitetu, možete, korak po korak, naučiti kako napasti ili uzvratiti udarac. Jedan od dugoročnih trikova je da posvetite određenu količinu vremena na seciranje i pamćenje poteza omiljenog vam lika, kako biste izoštrili vaše reflekse i raznolikost vašeg taktičkog pristupa.

Najveća pritužba koju biste mogli usmjeriti prema Tekkenu 7 je da ne radi dobar posao objašnjavajući zamršenost svojih mehanika, a kamoli kako biste trebali pristupiti učenju kontrola vašeg izabranog lika. Popis poteza za svakog lika najčešće se vrti negdje oko stotinjak različitih. Osim nekoliko ikona – koje predstavljaju vrste napada koje igra također nije dobro objasnila – lista je neorganizirana, bez ikakvih kategorija ili hijerarhije. Najbolje što mođete napraviti je prebaciti se na training mode, i prelaziti/učiti potez po potez.

Ništa od toga ne znači da je Tekken 7 previše kompliciran, što bi bila smješna pritužba – dubina izbora i stilova borbe je za vašu korist. Stvar je u tome što će novi igrači imati vrlo malo pomoći kod učenja bilo čega izvan osnova kada uskoče u borbu. To je razočaravajuće, s obzirom da su druge igre tog tipa pokazale da je najbolji način zadržavanja novih igrača, pružiti im šansu za pruženjem otpora, tj.da ih se ne zdrobi baš odmah, a nedostatak poduke je neuobičajen za Tekken, posebno jer je još u Tekken Tag Tournament 2 postojao Fight Lab mod –  mjesto za proučavanje kako razločita mehanika i udarci utječu na tok borbe.

No, ako ovo nije vaš prvi King of Iron Fist turnir i družili ste se s Tekkenom posljednjih 20 godina, otkriti će te da Tekken 7 pruža isti koncept borbe na koji ste navikli uz veliku postavu novih likova te nekoliko novih mehaničkih značajki.

S više od 30 igrivih likova, Tekken 7 nudi obilje boraca i protivnika za proučavanje. Impresivno, gotovo četvrtina roster-a je ispunjena kompletno novim likovima, od kojih je među istaknutijima Akuma, crvenokosi negativac iz Street Fighter svijeta. Obožavatelji Street Fightera će cijeniti kako je lako boriti se kao Akuma, budući da su mnogi od njegovih tradicionalnih poteza i upada prisutni i obračunati. Čak je i Street Fighterova meter-based mehanika prebačena.

Tekken 7 i dalje ostaje igra koja se vrlo lako preporučuje. Njegova raznolikost se sastoji od širokog raspona osobnosti i borbenih stilova, potkrijepljen grubim i ozbiljnim stavom dok istodobno, podrugujući se svojim osebujnim hirovima u procesu. Tekken fanovi će u njoj pronaći svoju sljedeću omiljenu igru, a dok će neki od aspekata igre biti izgubljeni ili nedostižni za novopridošle, tu je i dalje dovoljno zabave izvan tzv. hardcore konkurencije, koja će obuhvatiti igraće svih sposobnosti i uzrasta.

Odgovori