0 Proizvoda - 0.00 kn
0
  • Nema proizvoda u košarici

Witcher III – Blood and Wine – Napokon dostupan

Witcher III – Blood and Wine – Napokon dostupan

Witcher III – Blood and Wine – Napokon dostupan

Da, došao je i taj dan da napokon u svoje ruke uzmemo zadnji DLC, te vrlo popularne i vrlo razvikane igre. Iako Witcher 4, nije potpuno nerealna opcija, mala je vjerojatnost da ćemo ga zaigrati u idućih 4 do 5 godina. Službena verzija priče glasi: The Witcher 3: Wild Hunt možda nije kraj serijala, ali jest posljednja avantura Geralda od Rivije, barem što se tiče poljskog studija CD Projekt Red. Ako je to istina, The Blood and Wine ekspanzija je zaista sjajna oproštajka od ovog legendarnog lika čije nas pustolovine, sukobi s najvećim grozotama iz slavenske mitologije i ljubavne avanture uveseljavaju već godinama.

Najveća snaga ove ekspanzije leži u činjenici da nas vrlo odlučno odvaja od ostatka svijeta iz Witchera 3, od hrpetine leševa u Velenu i sumornog pejzaža Skelligea te nas šalje u Toussaint, prekrasno mjesto prošarano zelenim brežuljcima prekrivenim vinogradima koje oplakuje žarko sunce bez jednog jedinog daška plave nijanse. Također, Geralt u sunčanom Toussaintu nije pod nikakvim pritiskom da spasi svijet i svoje voljene već je samo poznati witcher, tj. Vještac i lovac na čudovišta koji se igrom slučaja našao u ovom oku ugodnom kraju.

Ovaj koncept “opuštenog” RPG-a nije ništa novo, prošlo je više od deset godina kada smo na jednaki način uživali s Yunom, Rikku i Paine u Final Fantasy X-2, a postoji i dosta starijih primjera slično zamišljenih igara. No, moramo priznati da danas malo koji razvojni studio ima hrabrosti napraviti RPG koji se samouvjereno oslanja na svoj svijet i mehanike te ih nema potrebu povezati s nekakvom ogromnom prijetnjom koja se nadvija nad cijelim univerzumom i samo je igrač može zaustaviti. The Blood and Wine ekspanzija bježi od tih konvencija i klišeja i posljedično nam servira krajnje atipično RPG iskustvo koje ćemo još dugo godina pamtiti.

Toussaint je modeliran po uzoru na južne krajeve Francuske, a ako to slučajno ne možete zaključiti kada vidite njegovu jedinstvenu estetiku, hoćete kada krenete susretati kavalirski nastrojene vitezove sa smiješnim naglascima, srednjovjekovne enologe koji s apsolutnom sigurnošću mogu utvrditi godinu berbe vina na osnovu stare mrlje na stoljnjaku, hrpu neslanih šala na račun francuskih stereotipa i još mnoštvo tematski sličnih elemenata. Kako jedan sumoran, ciničan, istraumatizirani lik kao što je Geralt uopće može briljirati u takvom okruženju? Može itekako, a u to ćete se uvjeriti nakon samo par sati igranja ove oko 20 do 25 sati duge ekspanzije.

Zaista nam je žao što je ovo definitivno posljednja Witcher 3 ekspanzija jer prostora i predložaka za još sadržaja definitivno ima, no isto tako ne možemo reći kako ovo nije fantastična oproštajka od našeg omiljenog sijedog, urnebesno ciničnog i – za nekog od 115 godina – iznenađujuće atraktivnog lovca na čudovišta. Zbogom Geralt, bilo nam je ogromno zadovoljstvo poznavati te!

Autor

Odgovori